Se incarca datele
 
Stiri / Articole

: Ce inseamna dedurizarea apei si ce rol are dedurizatorul?

20

Feb

Ce inseamna dedurizarea apei si ce rol are dedurizatorul?

Ce inseamna dedurizarea apei si ce rol are dedurizatorul?
Cand apa contine o cantitate semnificanta de calciu si magneziu, se defineste ca apa dura. Apa dura este cunoscuta ca astupand tevile si ca ingreuneaza dizolvarea sapunului si a detergentilor in apa.

Dedurizarea apei este o tehnica ce deserveste indepartarii ionilor care cauzeaza apa dura, in cel mai intalnit caz, iomnii de calciu si magneziu. Ionii de fier pot fi deasemenea indepartati in procesul de dedurizare.

Cea mai buna solutie pentru dedurizarea apei este sa folositi un dedurizator de apa si sa-l conectati direct la sursa generala de apa.

Un dedurizator de apa este o unitate folosita in a dedurizarea apei, prin indepartarea mineralelor care fac ca apa sa fie dura.

La ce foloseste dedurizarea apei?
Dedurizarea apei este un proces important, deoarece duritatea apei in locuinte si companii este redusa in timpul acestui proces.
Cand apa este dura, tevile se vor astupa in timp iar sapunul se va dizolva foarte greu. Dedurizarea apei poate preveni aceste efecte negative ale apei dure.
Apa dura cauzeaza depunerea straurilor de calcar in sistemele de apa. Datorita depunerilor tevile de apa se ingusteaza si pot chiar bloca apa, eficienta boilerelor si sistemelor de incalzire, calorifere, etc, este redusa. Acest lucru face sa creasca costul incalzirii locuintei si incalzirii apei cu o medie de 15%-20%.
Un alt aspect negative al apei dure este ca deterioreaza masinariile de apa din casa dvs., cum sunt masina de spalat haine, vase, etc.
Dedurizarea apei inseamna practic prelungirea vietii masinilor de spalat, si a functionarii optime a instalaiei de apa si incalzire cu toat ce presupune instalatia dvs.